maanantai 22. huhtikuuta 2013

Frilloittelua

Flamenco on Andalusiassa kehittynyt espanjalainen musiikki- ja tanssilaji. Flamencon ”kultainen kausi” ajoittui 1800- ja 1900-luvun taitteeseen, jolloin Andalusian kaupunkien kahviloista alkoi nousta suosittuja esiintyjiä, jotka vaikuttivat Flamencon kehittymiseen merkittävästi. Naisten Flamenco-tanssiasuun kuuluvat yleensä laahushame tai -puku ja remmikengät. 

Flamenco-asu

Laura Lehmusvuori valmisti opinnäytteenään Flamenco-asun, johon kuuluvat liivi ja laahushame Asun päävärinä ovat vaaleanharmaa ja vahvistevärinä fuksianpunainen. Asun suunnitteluun ja valmistukseen kului melkoisesti aikaa, koska monia yksityiskohtia piti kokeilla useamman kerran.


Myös kankaan menekki oli yllätys, sillä hameosaan upposi noin 20 metriä kangasta. Frilloja lenkattiin useampaan otteeseen, koska hametta testattiin välillä tanssiharjoituksissa.


Frilloja

Etenkin hameen tukeminen oli ongelmallista, koska hameen laahusosa ei saa mennä tanssiessa puneelle, vaan sen pitää aueta laahusta heitettäessä. Toisaalta laahus ei saisi olla liian jäykkä. Tukemiseen käytettiin tylliä ja tarlatania.

Valmistusprosessi oli opettavainen kokemus, mutta onneksi asukokonaisuus on nyt viimein valmis.

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Kolme iloista rosvoa


Makkaramestarin "makoisat"
Kuusaan kesäteatterissa esitetään tänä kesänä Kolme iloista rosvoa –näytelmä. Näytelmän ohjaa Kirsi Sulonen ja ensi-ilta on 3.5.2013. Esitys on suunnattu päiväkoti-ikäisille.

Toisen vuoden vaatetusompelijaopiskelijat ovat olleet innoissaan mukana puvustamassa näytelmää. Mukaan mahtuu maukkaita roolihenkilöitä kuten Sohvi-täti, Kasper, Jesper ja Joonatan, Poliisimestari Paavali, makkaramestari ja leijona.

Aluksi oppilaat saivat käsikirjoituksen, jonka jälkeen he piirsivät hahmojen asuista luonnoksia. Luonnoksista valittiin sopivimmat, ja ideoita myös yhdisteltiin. Näin syntyi yhteinen näkemys roolihahmosta.


Söpöjä leijonan harjaksia
Osa asuista valmistettiin tuunaamalla, ja osa alusta loppuun ompelemalla. Valmistuksen lomassa sovituksia tehtiin koululla ja kesäteatterilla.

Suurin osa materiaaleista löytyi kirppareilta, mutta osa hankittiin myös uutena. Vain hatut ja kengät valittiin valmiina teatterin varastoista. Projekti jatkuu vielä muutaman viikon, vaikka suurin osa asuista on jo valmiina.
 
Lisätietoja:
 



perjantai 5. huhtikuuta 2013

Your Style NY


Your Style NY Anniina, Vivian sekä Maria U:n ja K:n perustama vaatetusalan yritys. Yritys toimii kevään 2013 ajan. Aloitusvaiheessa suunnittelimme yrityksen toimintaa ja teimme kirjallisia töitä sekä täytimme tarvittavat, yrityksen perustamiseen liittyvät lomakkeet.

Lisäksi jaoimme vastuualueet. Ne oli helppo jakaa, sillä jokainen valitsi itselleen soveltuvimman tehtävän eikä päällekkäisyyttä syntynyt. Toimitusjohtajan pesti lakesi Maria K:lle, taloudesta vastaa Maria U ja tuotannosta Vivian. Anniina hoitaa puolestaan markkinoinnin.
Huppari Aistimuksia- näytökseen

Yllättävää yrittäjyydessä on ollut se, että aika on kulunut nopeasti. Alkuvalmisteluihin on mennyt paljon aikaan, ja tuotteissa käytettäviin tarvikkeisiin ja materiaaleihin vastaavasti melko paljon rahaa. Tilanne tasoittuu onneksi pian, kun tuotteita on alkanut valmistua ja niistä virtaa kassaan tuloja.

Olemme ommelleet sarjoja kuten hupparit Aistimuksia –näytökseen, ja nyt olemme aloittelemassa lasten heijastinliivisarjaa. Myös sisustustekstiilejä olemme ommelleet jonkin verran. Vinkkinä asiakkaille, että verhoja ompelisimme mielellämme vielä enemmänkin.


Pupulaukun proto

 Alun perin suunnitelmissa oli, että tekisimme eläinaiheisen putkikassisarjan. Teimme siitä jo ensimmäisen proton. Sarja laajenee niin, että pupulaukun lisäksi mallistoon tulee panda- ja kissa-hahmot.

Markkinoinnissa käytämme pääasiassa yrityksen Facebook-sivuja. Yrittäjyys on ollut mukavaa, ja mietimme vielä sitä, voisimmeko jatkaa yritystoimintaa joskus myöhemmin.

Lisätietoja yrityksestämme löydät täältä :) Your Style NY